ADUN cadang guna pempengaruh hebah program kerajaan Selangor

Kerajaan Selangor dicadang supaya menggunakan pempengaruh bagi meningkatkan hebahan program atau prestasi kerajaan negeri kepada masyarakat. Foto Bernama
Kerajaan Selangor dicadang supaya menggunakan pempengaruh bagi meningkatkan hebahan program atau prestasi kerajaan negeri kepada masyarakat. Foto Bernama
A
A
A

SHAH ALAM - Kerajaan Selangor dicadang supaya menggunakan pempengaruh bagi meningkatkan hebahan program atau prestasi kerajaan negeri yang telah dilaksanakan kepada masyarakat khususnya golongan muda.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Damansara, Muhammad Izuan Ahmad Kasim berkata, hal ini kerana golongan berkenaan dilihat lebih terkesan menerima maklumat daripada pempengaruh.

"Saya lihat untuk generasi yang berbeza, pihak Exco tidak boleh mengadakan pameran dan sidang media semata-mata untuk melakukan hebahan.

"Perlu ada pendekatan daripada pempengaruh kerana golongan muda juga antara generasi yang terkesan dan menerima manfaat,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika mencelah perbahasan Usul Menyembah Ucapan Terima Kasih Serta Menjunjung Kasih Ke Atas Titah Ucapan Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor oleh R Rajiv (PH-Bukit Gasing) pada Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor pada Rabu.

Sementara itu, Rajiv mencadangkan supaya ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) untuk lebih kerap mengadakan sidang media bagi memaklumkan perkembangan gerak kerja dan program dilaksanakan kerajaan.

"Usaha kerajaan tidak diketahui menerusi mesyuarat MMKM dan perlu dihebahkan. Kadangkala kami sebagai ADUN tidak tahu.

"Tebal dokumen setiap kali MMKN bermesyuarat tiap minggu. Banyak usaha dilakukan, tetapi kita di luar mungkin tidak tahu usaha itu,” katanya. - Bernama

Artikel Berkaitan:

Nak berita-berita terkini dengan lebih pantas? Jom sertai saluran WhatsApp Sinar Harian: https://whatsapp.com/channel/0029Va4iEylEgGfDYSCqPJ28