MBJB beroperasi seperti biasa selepas terima ancaman bom

Sebahagian orang awam dan kakitangan MBJB berkumpul sebaik mendapat arahan. - foto fb Johor Post
Sebahagian orang awam dan kakitangan MBJB berkumpul sebaik mendapat arahan. - foto fb Johor Post
A
A
A

JOHOR BAHRU - Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB), mengesahkan segala urusan di Menara MBJB itu kembali beroperasi seperti biasa biarpun menerima emel berhubung ancaman bom, pagi tadi.

Datuk Bandar Johor Bahru, Datuk Mohd Noorazam Osman ketika mengesahkan perkara tersebut berkata,emel tersebut diperoleh daripada individu yang mendakwa dirinya bernama Takahiro Karasawa (takhiro karasawa@akita-h-story.jp).

Katanya, sejurus menerima emel berkenaan, pihak MBJB telah membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Selatan.

“Arahan pengungsian bangunan dan berkumpul di lokasi menunggu tadi sehingga pemeriksaan dilaksanakan oleh pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM).

“Lanjutan pemeriksaan menyeluruh daripada pihak PDRM, anggota MBJB telah dibenarkan untuk kembali semula ke pejabat pada jam 2 petang.

“Pihak PDRM juga telah mengesahkan bahawa ancaman yang diterima adalah palsu dan mengesahkan Menara MBJB adalah selamat untuk beroperasi,” katanya dalam satu kenyataan pada Isnin.

Ketika kejadian, dianggarkan lebih 500 kakitangan MBJB termasuk orang awam berada di bangunan Menara MBJB.

Sementara itu, dalam kenyataan tersebut, Mohd Noor Azam turut mengesahkan Menara MBJB kini telah beroperasi semula mengikut waktu pejabat.

Artikel Berkaitan:

@sinarharianonline

MBJB kalut angkara emel Takahiro Karasawa #fyp #SinarHarian #SinarTerkini #Semasa #Nasional #Edisi #Johor #Bom #Letupan #MBJB #Emel #Ancaman #TakahiroKarasawa #Jenayah

Nitizyou - Crayon Shin-chan - 96c