Penjual baju dalam talian didenda RM3,000 milik gambar lucah

Gambar hiasan
Gambar hiasan
A
A
A

KUALA LUMPUR - Seorang penjual baju dalam talian didenda RM3,000 oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini kerana memiliki gambar lucah dalam komputer riba dan telefon bimbitnya, Mei lepas.

Majistret Wong Chai Sia menjatuhkan hukuman itu ke atas Wong Yi Hang, 32, yang mengaku bersalah memiliki gambar lucah dalam sebuah komputer riba dan lapan telefon bimbitnya di sebuah unit kondominium di Taman Kobena, Cheras di sini pada jam 4.30 petang, 22 Mei lepas.

Pertuduhan mengikut Seksyen 292 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum tiga tahun atau denda atau kedua-duanya.

Mahkamah turut memerintahkan lelaki itu menjalani hukuman penjara tiga bulan, sekiranya dia gagal membayar denda tersebut. Dia membayar denda berkenaan.

Sebelum itu, Pegawai Pendakwa, Asistan Superintenden Nom Phot Prackdit memohon hukuman setimpal sebagai memberi pengajaran kepada tertuduh.

Peguam Ashraf Fahmi Abdul Aziz yang mewakili Yi Hang memohon hukuman denda paling minimum atas alasan, ia merupakan kesalahan kali pertama anak guamnya. - Bernama

Artikel Berkaitan: