X

Kindly register in order to view this article
!

TMM 2020: Negeri Sembilan sedia terima kunjungan pelancong

Kok Seong (tiga dari kanan) bersama Raja Norazli (dua dari kanan) ketika melawat lokasi penstabilan cerun di Bahau.
A
A

JEMPOL - Negeri Sembilan sedia dikunjungi pelancong asing sempena Tahun Melawat Malaysia (TMM) 2020 bersesuaian dengan tahap kebersihan di negeri itu yang begitu baik.

Exco Kesejahteraan Bandar, Perumahan, Kerajaan Tempatan dan Kampung Baru negeri, Teo Kok Seong berkata, terdapat banyak kemajuan dan perubahan dari segi kebersihan berbanding tahun-tahun sebelumnya.

"Walaupun ada sedikit kekurangan namun ada perubahan contohnya di Pantai Port Dickson yang dahulunya aduan berhubung sampah begitu banyak kini boleh dikatakan mencapai tahap sifar aduan.

"Tambahan pula terdapat beberapa langkah dan penambahbaikan telah dibuat oleh kerajaan Negeri Sembilan mengenainya dengan kerjasama pelbagai pihak," katanya kepada pemberita selepas selesai lawatan kerja di Bahau di sini hari ini.

Hadir sama, Yang Dipertua Majlis Perbandaran Jempol (MPJL), Raja Norazli Raja Nordin.

Kok Seong berkata, kerajaan negeri mahu masyarakat mengambil perhatian serius soal kebersihan kerana merupakan tanggungjawab semua pihak.

"Kebersihan merupakan antara yang dititikberatkan oleh kerajaan Negeri Sembilan bersesuaian dengan slogan kita iaitu bersih, muafakat dan sejahtera," katanya.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!