Leona Chin ceriakan penggunaan aplikasi Waze


Leona Chin meminjamkan suaranya kepada Waze untuk membantu warga Malaysia kekal selamat sepanjang Minggu Keselamatan Jalan Raya Pertubuhan
Bangsa-bangsa Bersatu.
Leona Chin meminjamkan suaranya kepada Waze untuk membantu warga Malaysia kekal selamat sepanjang Minggu Keselamatan Jalan Raya Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu.
A
A
A

PERSONALITI sukan permotoran terkenal, Leona Chin, akan menyerikan pemanduan pengguna aplikasi Waze di Malaysia.

Khas buat pengguna aplikasi Waze, anda kini boleh memilih suara Leona Chin, semasa memandu sambil menggunakan aplikasi Waze yang boleh dimuat turun dalam telefon pintar (smart phone).

Menurut Leona Chin, penampilan suaranya dalam aplikasi Waze juga adalah bagi menepis persepsi bahawa atlet sukan permotoran ialah seorang yang serius dan maskulin.

Menerusi suara navigasi, Leona lebih ceria memaklumkan keadaan trafik, memberi tip-tip keselamatan praktikal dan juga peringatan seperti menjaga kelajuan serta memastikan tali pinggang keledar sentiasa dipasang.

“Apabila seseorang berfikir tentang sukan permotoran, saya rasa semua orang percaya bahawa ia adalah tentang kelajuan, tetapi sebenarnya, sebagai seorang atlet sukan permotoran, kami mementingkan keselamatan lebih daripada perkara lain. “Saya mahu kesemua pemandu di Malaysia untuk beringat supaya tidak mengambil ringan keselamatan jalan raya,” kata pemandu lumba profesional yang berasal dari Selangor itu.

Pandu dengan selamat bersama Leona Chin, muat turun Waze dan cubalah sendiri. Pilihan Suara Waze Leona hanya boleh didapati di Malaysia dan boleh diakses selama tiga bulan. Untuk maklumat lanjut sila layari www.waze.com.

Artikel Berkaitan: