Penggunaan logo PN belum dimuktamadkan

Tuan Ibrahim
Tuan Ibrahim
A
A
A

MARANG - Keputusan untuk menggunakan logo Perikatan Nasional (PN) pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) masih belum dimuktamadkan, kata Timbalan Presiden Pas Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man.

Beliau berkata, perkara itu adalah cadangan dan pandangan daripada beberapa pihak, namun di peringkat parti keputusan berkaitan isu itu masih belum dibuat.

"Tapi parti akan bincang (mengenai penggunaan logo PN). Kita guna logo PN untuk dua pilihan raya besar di Johor dan Melaka... kita guna logo PN walaupun calon Pas," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Projek Pemuliharaan Muara Sungai Merchang dan Projek Pengawalan Hakisan Pantai di Pantai Marang di sini pada Ahad.

Beliau mengulas kenyataan Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada Sabtu yang mengatakan Bersatu dan Pas setakat ini sudah membuat keputusan akan menggunakan logo PN pada PRU15.

Muhyiddin yang juga Presiden Bersatu dilaporkan berkata, perkara itu turut dipersetujui Presiden Pas, Tan Sri Abdul Hadi Awang.

Sementara itu Tuan Ibrahim berkata perkara itu akan dimuktamadkan apabila tiba masanya nanti dan apa yang disebut Muhyiddin adalah persetujuan yang dicapai sebelum ini. - Bernama

Artikel Berkaitan: