'Desas-desus bertanding di Sik sekadar khabar angin'

Takiyuddin
Takiyuddin
A
A
A

YAN - Desas-desus mengatakan Setiausaha Agung Pas, Datuk Seri Takiyuddin Hassan bakal bertanding di Parlimen Sik, hanya sekadar khabar angin.

Menteri Tenaga dan Sumber Asli itu bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai perkara itu apabila ditanya pihak media.

"Nama pun ura-ura (bertanding di Parlimen Sik) jadi ura-ura," jelasnya.

Beliau berkata demikian kepada media ketika hadir dalam Program Kesedaran Sistem Amaran Awal Aliran Puing bersama Komuniti Jerai Geopark di Titi Hayun, di sini pada Ahad.

Dalam program sama, Takiyuddin turut menyertai aktiviti penanaman pokok sempena Kempen Penanaman 100 juta pokok di Titi Hayun yang merupakan lokasi tragedi kepala air pada 18 Ogos lalu.

Takiyuddin mendengar taklimat semasa hadir ke Program Kesedaran Sistem Amaran Awal Aliran Puing bersama Komuniti Jerai Geopark di Titi Hayun Yan Kedah pada Ahad.
Takiyuddin mendengar taklimat semasa hadir ke Program Kesedaran Sistem Amaran Awal Aliran Puing bersama Komuniti Jerai Geopark di Titi Hayun Yan Kedah pada Ahad.

Hadir sama dalam program itu, Exco Industri, Pelaburan, Sains, Teknologi, Inovasi dan Pengajian Kedah, Datuk Dr Ku Abdul Rahman Ku Ismail dan Exco Perumahan, Alam Sekitar, Perpaduan, Hal Ehwal Masyarakat Cina dan Siam Kedah, Dr Robert Ling Kui Ee.

Sebelum ini, terdapat desas-desus mengatakan beliau bakal mewakili Pas dan Perikatan Nasional bertanding di Sik, Kedah dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Artikel Berkaitan:

Takiyuddin sebelum ini memenangi kerusi Parlimen Kota Bharu, Kelantan dengan jumlah undi diterima sebanyak 28,291 dan majoriti sebanyak 5,869 undi mengalahkan calon dari Barisan Nasional dan Parti Keadilan Rakyat dalam PRU ke-14.