Stadium baharu mampu letak Kedah sebaris JDT

Muhammad Sanusi Md Nor
Muhammad Sanusi Md Nor
A
A
A

KEDAH Darul Aman (KDA) FC optimis usaha untuk membina sebuah stadium baharu buat pemain sekali gus mampu meletakkan mereka sebaris dengan Johor Darul Ta’zim (JDT).

Presidennya, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor berkata, stadium yang akan dibina di Sungai Petani itu bakal menyediakan pelbagai kemudahan dan akan menjadi pusat latihan pemain.

Beliau turut yakin pasukan KDA FC yang menerima sentuhan baharu daripada penaung Tan Sri Dr Mohd Daud Bakar akan menambah kejayaan buat pasukan.

"Pasukan kita menerima sentuhan-sentuhan baharu, kerjasama daripada Tan Sri Dr Mohd Daud Bakar yang kita lantik telah membina jaringan yang baik.

"Kita sedang sediakan satu kawasan di Sungai Petani untuk bina satu stadium baharu untuk pusat latihan dan kemudahan pasukan. Saya yakin usaha yang sedang kita lakukan ini suatu hari nanti, kita akan menyamai JDT...walaupun tidak dapat menewaskan lagi, seri (sama kedudukan) pun ok,” katanya ketika sidang media selepas Majlis Sarapan Silaturahim Jentera Pilihan raya PN Parlimen Pulai di sini pada Sabtu.

Menteri Besar Kedah itu berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai perkembangan terbaharu mengenai KDA FC.

KDA FC menerusi laman web rasmi mereka memuat naik satu dokumen ‘Club Prospectus 2022,’ yang menyatakan bahawa kelab itu mempunyai projek masa hadapan bagi membina sebuah stadium baharu bernilai RM70 juta.

Selain stadium berkenaan, sebuah tempat latihan juga akan dibina dengan melibatkan kos RM20 juta.

Artikel Berkaitan:

Beliau berharap agar pembinaan stadium berkenaan dapat dimulakan pada tahun ini. - Bernama