West Ham United berdepan tekanan sisihkan Zouma

Zouma
Zouma
A
A
A

PENGENDALI West Ham United, David Moyes sekali lagi menjadi tumpuan menjelang lawatan The Hammers ke Stadium King Power bagi perlawanan Liga Perdana Inggeris (EPL), menentang Leicester City pada Isnin, berikutan tular pemain pertahanannya, Kurt Zouma mendera kucingnya.

Moyes sebelum ini menurunkan pemain pertahanan Perancis itu ketika kelab London tersebut melakar kemenangan 1-0 ke atas Watford pada Rabu, beberapa jam pemain berusia 27 tahun tersebut melakukan perbuatan tidak bertamadun tersebut sehingga mendapat kritikan hebat.

"Zouma sepatutnya digugurkan. Saya tidak tahu apa yang mereka fikirkan untuk memainkannya malam tadi. Itu hanya satu kesilapan," kata Ketua Parti Buruh, Keir Starmer.

Untuk rekod, lebih 300,000 orang menandatangani petisyen dalam talian menggesa Zouma didakwa ketika desakan semakin meningkat di negara yang terkenal dengan keprihatinan terhadap haiwan tersebut.

Penaja Zouma, Adidas Giant Sportswear sebelum ini juga memutuskan kerjasama dengan pemain Perancis tersebut selepas tular satu rakaman video perbuatannya itu.

Dalam pada itu, organisasi kebajikan haiwan, Persatuan Diraja Untuk Pencegahan Kekejaman Terhadap Haiwan (RSPCA) menyifatkan video itu sebagai sangat menjengkelkan.

Artikel Berkaitan: