Melaka United lunas tunggakan gaji pemain, pegawai

Melaka United
Melaka United
A
A
A

MELAKA United melunaskan keseluruhan tunggakan gaji para pemain dan pegawai kelab Liga Super itu bagi musim 2021 pada Jumaat.

Kelab itu dalam satu kenyataannya berkata, bayaran tunggakan gaji pasukan itu dibuat selepas penstrukturan kewangan dan pentadbiran yang dilaksanakan oleh pengurusan Melaka United.

"Dengan penyelesaian ini, perancangan Melaka United dilihat berada pada landasan yang tepat selain dalam fasa mempersiapkan pasukan bagi memberikan cabaran yang hebat dalam Liga Malaysia (Liga-M) pada musim ini yang akan bermula pada 5 Mac.

Pihak pengurusan Melaka United ingin merakamkan terima kasih kepada pemilik kelab KenTeam Sdn Bhd yang dipimpin oleh Ketua Pegawai Eksekutif Datuk Justin Lim kerana telah memikul segala tanggungjawab sejak tahun 2021," katanya di sini pada Jumaat.

Katanya, Melaka United juga berterima kasih dengan doa dan sokongan penyokong pada skuad Hang Tuah selama ini dan berharap musim 2022 menjadi tahun yang lebih berjaya dan gemilang buat Melaka United.

Sementara itu pengendali Melaka United musim lepas Zainal Abidin Hassan turut menzahirkan penghargaan kepada pengurusan kelab terutamanya Justin Lim yang berjaya menyelesaikan keseluruhan tunggakan gaji.

Katanya, biarpun pasukan itu dilanda dengan isu berkenaan musim lalu, namun beliau dan pasukan pada ketika itu tetap menaruh kepercayaan kepada kelab dengan terus memberikan yang terbaik sepanjang saingan Liga Super dan Piala Malaysia musim lepas.

"Kami di dalam pasukan sedar dan memahami dengan keadaan yang dihadapi kelab ketika itu sehingga timbul isu tunggakan gaji para pemain dan pegawai pasukan, namun segalanya dapat diselesaikan sehingga akhirnya kami menerima keseluruhan gaji yang tertunggak.

Artikel Berkaitan:

"Kami percaya ini adalah hasil usaha semua pihak di Melaka United yang telah berusaha sebaik mungkin dalam memastikan isu ini dapat diselesaikan segera dan diharapkan perancangan kelab bagi musim akan datang tidak terjejas dengan isu-isu yang berbangkit," katanya.

Zainal juga berterima kasih kepada semua pihak yang terlibat sepanjang perjalanan pasukan itu membawa nama Melaka United bersaing dalam Liga-M musim lalu selain mendoakan pasukan itu akan lebih berjaya pada masa akan datang.