Berhenti berpolitik, kerja!

Tengku Mahkota Johor luahkan kekecewaannya berhubung isu pencemaran kimia ditangani menerusi laman Twitternya.
Tengku Mahkota Johor luahkan kekecewaannya berhubung isu pencemaran kimia ditangani menerusi laman Twitternya.
A
A
A

JOHOR BAHRU - Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim mahu ahli politik kerajaan untuk berhenti memberikan alasan dan mula bekerja bagi mengatasi masalah pencemaran yang sedang berlaku di Pasir Gudang, sekarang.

Perkara itu berikutan dakwaan putera sulong Sultan Johor itu yang turut memaklumkan terdapat kimia beracun, Sianida di tubuh kebanyakan mangsa terjejas dalam insiden berkenaan.

“Masih nak berpolitik, masih nak gunakan cybertroopers, ada pula yang nak salahkan pihak istana, cukup-cukup lah berkempen.

“Ini adalah masa untuk bekerja dan menjadi kerajaan, bangun! orang ramai sedang menderita dan ada daripadanya tenat.

"Sianida ditemui pada tubuh kebanyakan mangsa dan ia adalah amat merbahaya,” katanya menerusi laman Twitternya, di sini, hari ini.

Dalam tweet berasingan, Tunku Ismail turut menzahirkan kekecewaan terhadap segelintir pihak yang tidak dapat membezakan keadaan pencemaran dan bencana alam lain.

“Menyedihkan bila ada segelintir pihak yang tidak boleh membezakan banjir dan pencemaran kimia, banjir kita boleh cari lokasi selamat tetapi pencemaran kimia boleh membawa maut.

“Gas berada di dalam udara, sebagai contoh, lima orang di Ulu Tiram dilaporkan terjejas, di Pasir Gudang kawasan yang terjejas adalah 10 kilometer radius,” katanya.

Artikel Berkaitan: