Lemang Meriam

No Image Caption
A
A
A

Pengusaha lemang meriam, Muhmmad Hazlan Zainal Abidin memeriksa lemang meriam yang dibakar ketika tinjauan di premis jualan lemangnya di Kampung Pasir Putih, Ipoh, hari ini.

Hidangan lemang sudah tidak asing lagi setiap kali tiba musim Syawal sebagai juadah untuk dihidangkan kepada tetamu yang datang berkunjung.

Namun begitu, lemang meriam atau lemang gergasi turut mendapat permintaan yang tinggi penduduk di sekitar Ipoh walaupun bukan pada musim perayaan Aidilfitri.

Menurut Hazlan, berniaga di pasar tani dan bazar Ramadan memerlukan 30 hingga 50 batang buluh panjang kira-kira 130 sehingga 170 cm. - Foto Bernama

Artikel Berkaitan:
Artikel Disyorkan
No Image Caption
GALERI

Kenderaan Transit Aliran Automatik

No Image Caption
GALERI

Jeram Pasu kering

No Image Caption
GALERI

Kraf Kelapa

No Image Caption
GALERI

Pemindahan Akaun Sejahtera ke Akaun Fleksibel