Tidak mahu hasil seperti ‘nasi mentah’

Anas
Anas
A
A
A

SHAH ALAM - Pasukan Teras Rasuah Busters tidak mahu terburu-buru dalam membuat perubahan sebaliknya mahu membina perubahan yang berkekalan kepada rakyat dan negara, kata Pengarah Urusan Zubedy (M) Sdn Bhd, Anas Zubedy.

“Saya tahu kita semua terburu-buru, kita mahu mendapat hasil tetapi seperti ‘nasi mentah’, itu kita tidak mahu. Oleh itu, kita mesti memenangi perang rasuah ini. Kita semua mahu membina perubahan yang berkekalan.

“Kami tidak mahu apabila seseorang mengatakan selepas pilihan raya, semuanya akan baik-baik sahaja tetapi kemudian anda menukar ahli politik dan ahli politik baharu masuk mungkin melakukan perkara yang sama,” katanya pada sidang akhbar memperkenalkan Pasukan Teras (Core Team) Rasuah Busters di Kompleks Kumpulan Karangkraf di sini pada Isnin.

Dalam pada itu, pasukan Teras Rasuah Busters juga mengundang lebih banyak pihak terutama para profesional untuk bekerjasama memberi lebih banyak kesedaran mengenai isu rasuah.

Rakyat Malaysia boleh memulakan pergerakan Rasuah Busters mereka sendiri dengan mendaftar di https://bit.ly/3ctmxSy.

Mereka juga dapat mengikuti kemas kini, mendapatkan maklumat dan bahan melalui www.rasuahbusters.com atau Facebook, Instagram dan Twitter Rasuah Busters.

Sukarelawan yang berminat boleh menghantar pesanan WhatsApp ke 019-382 3635 dan aduan boleh diajukan ke 019-668 0920.

Peserta juga dapat mengesan aktiviti penghancuran rasuah mereka dengan kumpulan menggunakan hashtag #RasuahBusters.

Artikel Berkaitan:

Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!