X

Kindly register in order to view this article
!

DBKL tutup pusat hiburan, rumah urut

Pekerja rumah urut yang berada di lokasi sewaktu pemeriksaan dijalankan DBKL dalam satu operasi awal pagi ini.
A
A

KUALA LUMPUR - Sebuah pusat hiburan di Jalan Ipoh dan rumah urut di Kepong di sini diarah tutup oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dalam operasi tindakan khas zon utara yang dijalankan awal pagi ini.

Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Nor Hisham Ahmad Dahlan berkata, premis hiburan tersebut didapati beroperasi menggunakan lesen premis serta hiburan yang telah tamat tempoh.

Menurutnya, sementara premis urut yang diperiksa diarah tutup dipercayai menjalankan aktiviti pelacuran.

Kondom yang ditemui di rumah urut yang dipercayai menjalankan aktiviti pelacuran.
Kondom yang ditemui di rumah urut yang dipercayai menjalankan aktiviti pelacuran.

"Premis pertama diambil tindakan di bawah Seksyen 17(1) Akta Hiburan 1992, sementara rumah urut dikenakan tindakan di bawah Sek 101(1) dan Akta Kerajaan Tempatan 1976.

"DBKL turut menyita beberapa barangan di rumah urut antaranya LED board, monitor dan dekoder," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, operasi yang dilaksanakan bermula jam 12 malam dan berakhir jam 4 pagi itu turut menjalankan pemantauan di Pasar Borong Kuala Lumpur bagi memastikan tiada warga asing menjalankan aktiviti sebagai penolak barangan.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!