SEDAR-sedar kredit kena telan padahal tak banyak panggilan atau mesej dibuat.

“Hmmm...kuota internet kena ditambah lagi."

Ini antara rungutan pengguna berikutan berlaku ‘harga tersembunyi’ syarikat telekomunikasi (telco) di negara ini yang boleh dikatakan berada di tahap melampau dan amat misteri.

Ini belum lagi mengenai mutu perkhidmatan yang tidak konsisten. Walaupun pengguna tidak berjaya menghubungi seseorang dan talian terputus, namun caj tetap dimasukkan dalam bil!

Masalah membabitkan caj telco ini sebenarnya sudah lama membelenggu fikiran rakyat Malaysia dan ia sukar dipantau oleh pengguna sendiri.

Sampai bila rakyat Malaysia akan menghadapi permasalahan ini?

Ikuti laporan khas SOROT di akhbar Sinar Harian esok mengenai misteri caj ini.
 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SUBANG JAYA - Syarikat telekomunikasi tempatan dan pemain industri aplikasi mudah alih diminta menyediakan lebih banyak tawaran bagi menggalakkan penggunaan perkhidmatan jalur lebar oleh orang ramai.
  • KUALA LUMPUR - Forum Pengguna Komunikasi dan Multimedia (CFM) memperkenalkan 'MY Mobile Rights', aplikasi mudah alih untuk menguruskan aduan daripada pengguna telco.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.