X

Kindly register in order to view this article
!

Varian terbaharu Galaxy S20 tempias ledakan 5G

PERANTI pintar Samsung terbaharu dikatakan mampu menyaingi jenama besar dunia.
A
A

PENANGAN 2020, Samsung tidak ketinggalan memperkenalkan Galaxy S20, S20+ dan S20 ultra. Ia sempena pelancaran varian terbaharu, Galaxy Z Flip yang berjaya mencuri tumpuan.

Ramai yang berpendapat bahawa peranti canggih itu mampu menyaingi jenama besar seperti Motorola Razr, Huawei, iPhone mahupun Pixel Google untuk pasaran tahun ini.

Tidak percaya? Perkongsian cnet.com mendedahkan spesifikasi canggih yang dikatakan lebih maju dan sofistikated termasuk berkeupayaan kamera zum 100x dengan gambar sebesar 108 megapiksel.

Selain dikatakan mampu mengintegrasi dua rangkaian termasuk 5G, peranti tersebut memiliki paparan AMOLED 120Hz untuk video dan permainan yang lebih baik.

TIGA varian baharu Samsung untuk peminat seluruh dunia.
TIGA varian baharu Samsung untuk peminat seluruh dunia.

Sudah tentu, dengan keupayaan kapasiti bateri kepada 5,000 mAh mampu menawarkan rakaman video 8K. Debut mod single take untuk 10 foto dan empat video satu butang sahaja.

Bagaimanapun ada kelainan pada tahun ini apabila Samsung melaksanakan misi integrasi rangkaian 5G ke seluruh produknya sehingga tidak memerlukan model 5G berasingan.

Barangkali sebagai salah satu strategi meniru jejak iPhone 11, tetapi memperkenalkan model yang lebih murah. Ya, langkah itu mungkin berjaya!


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!