Ahmad Said dilantik Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu

 Datuk Seri Ahmad Said
Datuk Seri Ahmad Said
A
A
A

KUALA LUMPUR - Bekas Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said dilantik sebagai Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu bagi menggantikan Datuk Seri Mahdzir Khalid yang memegang jawatan itu sejak Julai tahun lepas.

Setiausaha Agung Umno Tan Sri Annuar Musa berkata keputusan penggantian itu adalah berasaskan kepada persetujuan bersama yang dicapai oleh semua Ketua Bahagian Terengganu secara konsensus.

“Timbalan Presiden yang menjalankan tugas-tugas Presiden Umno Datuk Mohamad Hasan telah bersetuju melantik Ahmad sebagai Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu bagi menggantikan Mahdzir.

“Umno mengucapkan terima kasih kepada Mahdzir yang telah menjalankan tugas selaku Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu,” katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.

Sementara itu, Annuar berkata Majlis Kerja Tertinggi Umno yang bersidang pada 9 Januari lepas telah bersetuju melantik Tan Sri Mohamed Apandi Ali sebagai Pengerusi Jawatankuasa Lembaga Disiplin Umno bagi menggantikan Tan Sri Abdul Ghani Othman.

Umno berterima kasih dan amat menghargai sumbangan Abdul Ghani sepanjang menggalas tugas itu, katanya. - Bernama

Artikel Berkaitan: