X

Kindly register in order to view this article
!

Isu Zuraida: Anwar minta penyokong, pihak membantah bersurai

Anwar Ibrahim
A
A

PETALING JAYA - Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim meminta penyokong dan pihak yang membuat bantahan terhadap Naib Presiden PKR, Zuraida Kamaruddin di hadapan Ibu Pejabat PKR di sini agar bersurai.

Beliau turut menyarankan semua pihak agar menyerahkan kepada lembaga disiplin untuk memutuskan sebarang keputusan secara bebas terhadap Zuraida.

"Merujuk kepada kumpulan yang hadir dan berkumpul di depan Ibu Pejabat PKR bagi menyokong atau membantah pemecatan Zuraida, saya meminta kepada mereka untuk bersurai.

"Tindakan menyokong atau membantah di mana-mana lokasi lain juga sama sekali tidak akan mempengaruhi lembaga disiplin yang harus memutuskan sebarang keputusan secara bebas," katanya dalam kenyataannya sebentar tadi.

Dalam pada itu, Anwar turut meminta lembaga disiplin memantau tindakan ahli parti yang melanggar arahan tersebut.

ARTIKEL BERKAITAN Ahli PKR desak Zuraida dipecat

Zuraida diberi 14 hari jelas surat tunjuk sebab: Saifuddin

[LIVE] Himpunan solidariti untuk menyokong Naib Presiden PKR, Zuraida Kamaruddin di Pejabat PKR Pulau Pinang, Bayan Baru, Pulau Pinang Laporan wartawan Syajaratulhuda Mohamad Rosli

Posted by Sinar Harian on Tuesday, January 28, 2020


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!