Lewandowski mungkin cergas berdepan Austria di Berlin

Robert Lewandowski Foto: AFP
Robert Lewandowski Foto: AFP
A
A
A

BINTANG Poland, Robert Lewandowski mungkin cergas untuk perlawanan kedua Kumpulan D Euro Jerman 2024 menentang Austria di Berlin minggu depan, kata pengendali Michal Probierz.

Penyerang Barcelona itu mengalami kecederaan paha ketika Poland menang 2-1 ke atas Turkiye dalam aksi persahabatan baru-baru ini akan terlepas perlawanan pembukaan Poland menentang Belanda di Hamburg pada 16 Jun

Tetapi Probierz berharap Lewandowski, penjaring terbanyak sepanjang zaman Poland, kembali menentang Austria di Olympiastadion Berlin pada 22 Jun, bertentangan dengan beberapa laporan media yang mendakwa dia mungkin bergelut untuk bermain dalam mana-mana bahagian dalam fasa kumpulan.

“Robert mungkin akan menyertai pasukan untuk perlawanan menentang Austria. Saya terkejut apabila membaca komen yang mengatakan mustahil apabila otot terkoyak. Terdapat tahap yang berbeza untuk kecederaan sedemikian.

“Terdapat kemajuan dalam rawatannya, kakitangan perubatan melakukan segala-galanya untuk memulihkannya. Robert akan menjalani latihan individu hari ini, tetapi anda harus bertanya kepada ahli fisioterapi untuk mendapatkan butiran.

“Saya tidak bertanya kepada mereka tentang perkara sebegitu kerana saya mempercayai mereka sepenuhnya. Sama seperti saya tidak memberitahu pemandu bas ke mana hendak pergi,” kata Probierz.

Sementara itu, penyerang Verona, Karol Swiderski mengalami kecederaan buku lali semasa meraikan gol menentang Turkiye, tetapi Probierz berkata dia sudah kembali dalam latihan pasukan.

Poland menamatkan kempen kumpulan menentang pasukan pilihan utama Perancis di Signal Iduna Park pada 26 Jun.

Artikel Berkaitan:

Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!

Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!