Kes dera: Tempoh reman pasangan suami isteri dilanjut 7 hari

Laporan Sinar Harian.
Laporan Sinar Harian.
A
A
A

KENINGAU - Tempoh reman pasangan suami isteri yang disyaki mendera anak tiri dan anak angkat mereka dilanjut selama tujuh hari lagi.

Ketua Polis Daerah Keningau Superintenden Yampil Anak Garai berkata, kedua-dua suspek telah dibawa ke Mahkamah Majistret pada Selasa.

"Dua suspek kes dera telah dibawa ke mahkamah hari ini untuk mendapatkan perintah lanjut reman.

"Perintah lanjut reman selama tujuh hari telah diluluskan oleh Majistret mulai hari ini sehingga 16 April depan," katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Selasa.

Sinar Harian pada 4 April lalu melaporkan seorang remaja dan seorang kanak-kanak yang dijaga pasangan suami isteri itu terpaksa menahan azab apabila didera secara fizikal sehingga mengalami kesan lecur pada badan dalam kejadian di sebuah rumah kedai di daerah ini.

Remaja lelaki berusia 13 tahun dan kanak-kanak berusia lima tahun itu masing-masing mengalami kesan lecuran pada badan akibat ditekap menggunakan seterika dan terkena air panas serta dipukul menggunakan kayu dan besi.

Susulan kejadian itu, pasangan suami isteri tersebut ditahan bagi membantu siasatan berhubung kejadian itu.

Nak berita-berita terkini dengan lebih pantas? Jom sertai saluran WhatsApp Sinar Harian: https://whatsapp.com/channel/0029Va4iEylEgGfDYSCqPJ28

Artikel Berkaitan: