Aaron-Wooi Yik, Fajar-Rian berentap final Seluruh England

Beregu sensasi lelaki negara, Aaron Chia-Soh Wooi Yik.
Beregu sensasi lelaki negara, Aaron Chia-Soh Wooi Yik.
A
A
A

BEREGU sensasi lelaki negara, Aaron Chia-Soh Wooi Yik sekali lagi membarakan kehadiran mereka dalam Kejuaraan Badminton Seluruh England 2024 Super 1000 di Utilita Arena Birmingham, England dengan impak positif.

Aaron-Wooi Yik mengesahkan slot perlawanan akhir setelah menjinakkan beregu dari Taiwan, Lee Jhe Huei-Yang Po Hsuan straight set 21-16, 21-15 di Utilita Arena Birmingham, England pada Ahad.

Kemenangan dalam perlawanan 36 minit itu menyaksikan pemenang pingat gangsa Sukan Olimpik Tokyo 2020 mengekalkan rekod tanpa kalah 4-0 ke atas Jhe Huei-Po Hsuan yang juga ranking ke-15 dunia.

Pencapaian itu juga mengimbau semula memori mara ke final edisi 2019 sebelum tewas kepada wakil Indonesia, Mohammad Ahsan-Hendra Setiawan 21-11, 14-21, 12-21.

Aaron- Wooi Yik akan berdepan penyandang juara pilihan ketujuh dari Indonesia, Fajar Alfian-Rian Ardianto yang menyingkirkan cabaran sensasi Jepun, Takuro Hoki-Yugo Koyabashi straight set 21-18, 21-18.


INFO

Juara Seluruh England 2023

Perseorangan Lelaki

Artikel Berkaitan:

Li Shifeng (China)

Perseorangan Wanita

An Se-young (Korea Selatan)

Beregu Lelaki

Fajar Alfian- Muhammad Rian Ardianto (Indonesia)

Beregu Wanita

Kim So-yeong-Kong Hee-yong (Korea Selatan)

Beregu Campuran

Zheng Siwei-Huang Yaqiong (China)

Nak berita-berita terkini dengan lebih pantas? Jom sertai saluran WhatsApp Sinar Harian: https://whatsapp.com/channel/0029Va4iEylEgGfDYSCqPJ28