TH tawar pendeposit peluang menang pakej umrah, wang tunai

Tabung Haji
Tabung Haji
A
A
A

KUALA LUMPUR - Lembaga Tabung Haji (TH) menawarkan hadiah pakej umrah dan wang tunai untuk para pendepositnya menerusi lima program menarik yang dianjurkan sepanjang 2024.

TH dalam kenyataan hari ini memaklumkan, para pendeposit berpeluang untuk menjadi pemenang bertuah menerusi program Al-Falah, Carum dan Simpan, Bijaknya Menabung, 'Terpaling' Sayang dan Auto Simpan@THiJARI.

"Bagi program Al-Falah, Bijaknya Menabung serta Carum dan Simpan, pendeposit hanya perlu menambah simpanan dalam akaun TH tanpa melakukan transaksi pengeluaran untuk penyertaan.

"Program Al-Falah terbuka kepada semua pendeposit yang berumur 18 tahun ke atas dengan tambahan simpanan serendah RM100,” menurut TH.

Menurut kenyataan itu, pemenang program berkenaan akan dipilih melalui empat siri cabutan sukuan dan dua siri cabutan utama dengan jumlah keseluruhan hadiah bernilai RM300,000.

Dalam pada itu, bagi mereka yang bekerja dalam sektor awam dan sektor swasta yang mencarum serendah RM100 sebulan juga berpeluang menyertai program Carum dan Simpan dengan hadiah berupa pakej umrah dan pelbagai hadiah lumayan, selain dua siri cabutan akan dilaksanakan untuk mencari pemenang utama mengikut kategori masing-masing.

Selain itu, program Bijaknya Menabung turut dilaksanakan pihak TH bagi meningkatkan kesedaran tabungan haji dalam kalangan ibu bapa buat anak-anak mereka yang berumur 17 tahun ke bawah dengan tawaran pelbagai hadiah istimewa.

"Program 'Terpaling' Sayang akan memilih pemenang bertuah setiap sukuan daripada kalangan pendeposit yang mendaftar TH Khairat, manakala program Auto Simpan@THiJARI pula terbuka kepada semua pendeposit yang membuat transaksi pindahan simpanan ke akaun TH secara dalam talian,” menurut kenyataan itu.

Artikel Berkaitan:

Sementara itu, TH turut memaklumkan pihaknya akan meneruskan program Kelab TaHa dengan pelbagai aktiviti disediakan kepada pelajar sekolah antaranya pertandingan Musabaqah Kelab TaHa dan kejohanan Futsal TaHa Bestari yang menawarkan hadiah lumayan RM1,000 kepada johan bagi setiap pertandingan.

"Perkara ini merupakan usaha TH untuk mendekati generasi muda menerusi aktiviti yang memberi manfaat serta membentuk modal insan yang cemerlang secara holistik,” menurut kenyataan itu.

Kenyataan itu turut memberitahu TH akan terus komited memberikan perkhidmatan terbaik kepada pendepositnya dengan penganjuran pelbagai program serta aktiviti sepanjang tahun bagi menghargai pendeposit yang terus setia menyimpan tabungan mereka untuk menunaikan rukun Islam kelima. - Bernama