X

Kindly register in order to view this article
!

LAFA tekad kembalikan kegemilangan bola sepak Labuan

Majlis berbuka puasa Anggota Parlimen Labuan Datuk Rozman Isli (empat dari kiri barisan hadapan) bersama jentera Persatuan Bola Sepak Labuan (LAFA) yang baharu dilantik. - Foto Bernama
A
A

PERSATUAN Bola Sepak Labuan (LAFA) tekad mengembalikan kegemilangan bola sepak wilayah itu yang sebelum ini berjaya menghasilkan ramai pemain berbakat.

Presiden LAFA yang baharu, Sophian Said berkata terdapat bekas pemain bola sepak Labuan yang menyinar bukan hanya pada peringkat nasional malah antarabangsa.

“Labuan pernah dikenali sebagai ‘kilang’ pemain bola sepak dengan pemain bermain pada peringkat nasional dan antarabangsa. Antara bekas pemain bola sepak Labuan ialah Datuk Hassan Sani dan pemain Johor Darul Takzim ketika ini, Hazwan Bakri,” katanya sebelum majlis berbuka puasa LAFA di sini, semalam.

Sophian berkata pemain Labuan yang pernah berada di bawah Persatuan Bola Sepak Sabah merupakan antara pemain terkenal dalam era bola sepak Malaysia pada tahun 1980-an.

Selain itu, katanya lebih banyak program pencarian bakat-bakat baharu sedang dilaksanakan dalam usaha melahirkan lebih ramai pemain bola sepak yang berkebolehan.

Beliau turut mengumumkan pelantikan Anggota Parlimen Labuan Datuk Rozman Isli sebagai penaung LAFA.- Bernama