Klopp lega Liverpool menang

Gakpo (tengah) meraikan jaringannya ketika menentang Everton. - Foto EPA
Gakpo (tengah) meraikan jaringannya ketika menentang Everton. - Foto EPA
A
A
A

PENGENDALI Liverpool, Jurgen Klopp mengakui lega selepas The Reds berjaya mencatatkan kemenangan 2-0 ke atas Everton dalam aksi Liga Perdana Inggeris (EPL) di Anfield pada Selasa.

Liverpool meraih kemenangan EPL pertama mereka tahun ini dengan Mohamed Salah dan Cody Gakpo mencetak nama selaku penjaring.

Klopp juga dapat menggunakan kembali khidmat Diogo Jota dan Roberto Firmino yang kembali cergas sebagai pemain gantian pada separuh masa kedua dalam kemenangan ke-250 sebagai pengurus Liverpool, manakala Virgil van Dijk kembali di bangku simpanan selepas mengalami kecederaan hamstring.

"Rasanya seperti kami, ia kelihatan seperti kami. Hasilnya sangat melegakan. Malam ini semua orang mula percaya kepada kami. Kami perlu meneruskannya.

"Persembahan itu adalah satu kenyataan bagi kami bahawa kami boleh melakukan. Kami terpaksa bermain permainan kami dan itu berlaku selama 95 minit dan itulah sebabnya mereka berhak mendapat mata.

"Untuk keluar dari situasi kami, kami memerlukan persembahan yang baik. Saya melihat aksi yang baik daripada pemain dan Kami perlu meneruskannya.

"Gol kedua adalah serangan balas yang hebat juga. Kami begitu dominan. Saya tidak tahu angkanya, tetapi ia pastinya 70 peratus penguasaan," katanya.

Artikel Berkaitan: