Manchester United hantar skuad terkuat berdepan Reading

Erik ten Hag
Erik ten Hag
A
A
A

MANCHESTER United menjangkakan Reading bermotivasi tinggi untuk pertemuan Piala FA Ahad ini dan tidak akan mengambil mudah lawan divisyen dua mereka, kata pengendali, Erik ten Hag pada Jumaat.

United sebelum ini memenangi lima daripada tujuh perlawanan pada 2023, berada di tempat keempat dalam kedudukan Liga Perdana Inggeris dengan 39 mata.

Mereka juga telah mara ke separuh akhir Piala Liga dan peringkat kalah mati Liga Europa, menjadi pilihan untuk menewaskan Reading dalam pertembungan pusingan keempat Piala FA, pada Ahad.

"Bola sepak tidak diputuskan di atas kertas. Kami perlu bersedia untuk setiap perlawanan. Setiap lawan akan menjadi sukar, terutamanya dalam Piala FA. Bagi mereka ia adalah peluang yang sempurna. Kami perlu berada di hadapan dan fokus sepenuhnya...

"Kami mahu memenangi setiap perlawanan. Kami bermain setiap perlawanan sepenuhnya. Yang seterusnya sentiasa yang paling penting.

"Kami sentiasa mempunyai masalah pemilihan, tetapi saya fikir esok kami akan mempunyai pilihan yang kuat untuk perlawanan ini, kami mempunyai skuad yang bagus, kami boleh menutup perkara," kata Ten Hag.

United akan bermain sembilan kali antara 28 Januari dan 26 Februari, bermula dengan perlawanan Piala FA menentang Reading sebelum menentang Nottingham Forest dalam perlawanan kedua separuh akhir Piala Liga dan berdepan Barcelona dua kali dalam Liga Europa.

Ten Hag berkata, dia gembira dengan situasi skuadnya, dan apabila ditanya sama ada pemain seperti Facundo Pellistri boleh dipinjamkan, pengendali dari Belanda itu berkata, "Sesetengah pemain kami terbuka untuk dipinjamkan dan ada tidak kerana mereka perlu berkembang dalam persekitaran kita.

Artikel Berkaitan:

“Kami meletakkan Pellistri (dalam kemenangan separuh akhir pertama ke atas Forest pada Rabu), itu adalah syarat penting.

"Brandon Williams juga sebahagian daripadanya, namun terpulang kepada dia. Saya suka dia. Kami perlu bekerjasama dengannya dan melihat arah perkembangannya. Terpulang kepada dia untuk memilih hala tujunya. Kalau dia nak pinjaman, kita kena bincang pasal perkara itu."

Untuk rekod, pemain sayap Jadon Sancho kembali ke latihan pasukan awal bulan ini buat kali pertama sejak Oktober, namun Ten Hag tidak menyebut sama ada dia akan beraksi dalam perlawanan Ahad ini.

"Dia sedang berlatih dengan pasukan, dan kita akan lihat, dia bertambah baik, dia membuat banyak pergerakan, dan kami akan membuat keputusan selepas latihan.

"Saya boleh kata dia dalam perjalanan kembali bersama pasukan, dan kita perlu lihat bila dia bersedia untuk kembali ke perlawanan."