Isteri, anak tiri cincang lelaki sehingga 22 bahagian

Polis mengesan suspek menerusi kamera CCTV yang membawa beg ke tanah terbiar. - Foto Agensi
Polis mengesan suspek menerusi kamera CCTV yang membawa beg ke tanah terbiar. - Foto Agensi
A
A
A

NEW DELHI - Seorang ibu dan anaknya ditahan polis New Delhi selepas membunuh suami sendiri dengan memotong badan dan menyimpan dalam peti sejuk sebelum melupuskannya, lapor agensi berita Sputnik.

Mangsa, Anhan Das adalah penduduk di perkampungan Pandav Nagar dan menetap bersama isterinya, Poonam serta anak tirinya, Deepak.

Polis menahan kedua-dua suspek selepas menjumpai beberapa bahagian badan termasuk dua tangan, dua paha, tengkorak dan lengan di kawasan Trilokpuri, Kalyanpuri dan Pandav Nagar.

Identiti mangsa dikenal pasti selepas polis menjalankan siasatan dengan melihat kamera litar tertutup (CCTV) menyaksikan ibu dan anaknya bergerak membawa beg ke tanah terbiar.

Selepas siasatan lanjut, kedua beranak tersebut mengaku melakukan jenayah kejam itu dan mendakwa suaminya menjalinkan hubungan sulit.

"Pada 30 Mei, mereka meletakkan pil tidur dalam minuman Anjan dan kemudian mengelar lehernya. Mereka meninggalkan mayat dalam rumah selama sehari bagi membuang darah sepenuhnya.

"Kemudian mereka memotong badan kepada beberapa bahagian. Setakat ini polis hanya menemui enam bahagian," kata polis.

Media tempatan melaporkan kedua-dua suspek mengecat rumah selepas menyimpan mayat dalam peti sejuk untuk mengelakkan bau busuk.

Artikel Berkaitan:

Difahamkan, pasangan tersebut berkahwin pada 2017 dan kerap bergaduh. - Agensi