KEMAMAN - Keseronokan dua pelajar Institut Latihan Perindustrian (ILP) Marang memancing bertukar tragedi apabila seorang daripada mereka lemas selepas terjatuh ke dalam longkang besar di Kampung Geliga Che Akob, di sini malam tadi.

Dalam kejadian jam 11.50 malam itu, Che Mohammad Sayuti Che Jusoh, 20, yang berasal dari Kampung Seberang Pintasan, Dungun disahkan meninggal dunia pada kira-kira jam 1 pagi sejurus dinaikkan dari dasar longkang.

Sebelum kejadian, mangsa dan rakannya, Mohd Syafiq Yusni, 21, dikatakan memancing di dalam longkang besar terbabit yang terletak tidak jauh dari rumah sewa mereka.

Bagaimanapun, Mohd Syafiq berkata, ketika Mohammad Sayuti berdiri di tepi longkang terbabit untuk membetulkan tali pancing yang kusut, secara tiba-tiba rakannya itu tergelincir sebelum terjatuh ke dalam longkang setinggi dua meter.

 
Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LIPIS - Seorang lelaki maut tertimbus tanah ketika menggali lubang sedalam lapan meter di Kampung Kuala Medang, di sini petang semalam.
  • TANAH MERAH - Jemaah Masjid Mukim Peralla dekat sini, meminta pihak berkenaan membina bonggol di hadapan masjid itu untuk keselamatan mereka dan pengguna jalan raya lain.
  • SEGAMAT - Seorang isteri di Kampung Lembah Bakti, di sini, hilang tempat bergantung dan terpaksa membesarkan dua anaknya sendirian selepas suaminya terlibat kemalangan maut di Pekan Tenang Stesen, di sini, 11 September lalu.
  • SUNGAI PETANI - Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR) akan memperluaskan lagi program meningkatkan kesedaran kepada sekolah-sekolah berhampiran laluan utama dalam usaha mengurangkan risiko kemalangan.
  • KUANTAN - Seorang bapa tidak menyangka perubahan sikap anak bongsunya yang menjadi terlalu manja petanda dia akan pergi buat selamanya akibat terkena 67 sengatan tebuan ketika bermain di luar kawasan rumahnya di Kampung Padang sini, kelmarin.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.