TERDAPAT beberapa aplikasi yang memfokuskan kepada makanan di Malaysia. Terkini, aplikasi baru yang dikongsikan adalah MakanJom.

Aplikasi mudah-alih MakanJom hanya ditawarkan untuk Android buat masa ini, bakal menyusul kepada pengguna iPhone tidak lama lagi.

Melalui aplikasi ini, ia memudahkan pengguna mencari dan menemui tempat makan berhampiran yang sedap dan menerima maklumbalas positif pengunjung.

Ia memaparkan gambar makanan popular, di samping memperlihatkan komen dan ulasan pembaca.

Pihak MakanJom menjayakan sokongan ulasan ini dengan turut menyediakan pautan kepada blog dan laman ulasan makanan yang berkaitan dengan tempat makan tersebut.

Jika anda menyukai tempat makanan berkenaan, anda boleh memulakan perjalanan dengan mengaktifkan navigasi terus menggunakan Waze atau Google Maps.

Memandangkan pada penyenaraian tempat makanan sendiri, aplikasi MakanJom memperlihatkan masa perjalanan anda mengikut jarak, maka ia akan memudahkan lagi perancangan anda untuk ke sana.

Bagi pengguna Android yang berminat, anda boleh memuat-turun aplikasi ini secara percuma di Google Play Store.

Tidak diketahui lagi bilakah versi iPhone akan dilancarkan oleh pengunjungnya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PLATFORM aplikasi dalam talian, imSold! yang membolehkan pengguna menjual dan membeli barangan, semakin berkembang sejak dilancarkan tahun lalu.
  • SEMPENA Ramadan, sebuah aplikasi khas, Terawhere, telah dibangunkan. Diilhamkan dari Singapura, Terawhere, membolehkan pengguna berkongsi kenderaan ketika ingin ke solat Terawih, dan pada masa yang sama...
  • PERDANA Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak telah melancarkan satu aplikasi peranti pintar semalam.
  • BERIKUTAN tahap pengurusan kewangan yang rendah di kalangan usahawan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) khususnya Bumiputera, sebuah syarikat tempatan, Bina Pavo Data Intelligence Sdn Bhd tampil membangunkan satu aplikasi yang mudah digunakan dalam pengurusan kewangan seharian.
  • PERSATUAN Pengguna-Pengguna Standard Malaysia (Standards Users) percaya harga seunit boleh manfaatkan pengguna, selain bijak dalam berbelanja barangan keperluan harian dengan SmartShopper Malaysia.