X

Kindly register in order to view this article
!

Prihatin pengguna kenderaan

ERIC ketika hadir pada majlis pelancaran Family Drive di Petaling Jaya baru-baru ini.
A
A

Family Drive beri perlindungan menyeluruh kepada semua penumpang

BERUSAHA memberikan perlindungan menyeluruh kepada semua penumpang ketika di jalan raya, AIA General Berhad, anak syarikat AIA Berhad baru-baru ini melancarkan produk utamanya dikenali sebagai Family Drive.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Eric Chang berkata, Family Drive merupakan insurans kenderaan komprehensif. Antara manfaat yang diberikan ialah perlindungan asas terhadap kerugian dan kerosakan kenderaan sendiri dan pihak ketiga selain menawarkan diskaun untuk kenderaan lain yang dimiliki ahli keluarga.

“Kami teruja untuk memperkenal Family Drive serta ciri-cirinya yang inovatif dan berorientasikan pelanggan ke dalam pasaran insurans motor.

“Inovasi pelan dan polisi insurans seperti ini mencabar keupayaan kami untuk membangunkan produk bagi memenuhi kepelbagaian keperluan. Apa pun, sebagai entiti baharu, kami yakin ia memiliki ciri berdaya saing untuk terus menyumbang dalam industri insurans am di negara ini,” katanya pada majlis pelancaran Family Drive di Petaling Jaya, Selangor baru-baru ini.

Difahamkan, antara kelebihan skim tersebut ialah perlindungan kemalangan diri yang mana setiap individu yang menaiki kereta diinsuranskan secara automatik sehingga RM250,000.

Selain itu, Family Drive juga menawarkan elaun kesulitan sebanyak RM600 jika kenderaan perlu dibaiki di bengkel. Fungsi simpanan melalui Diskaun Keluarga sebanyak lima peratus juga diberikan.

Pemegang polisi juga boleh membuat perlindungan tambahan termasuk perlindungan nilai dipersetujui terhadap penyusutan nilai kereta. Juga terdapat manfaat kos penambahbaikan untuk alat ganti tulen dan bencana alam seperti banjir, ribut atau tanah runtuh.

Tambah Eric, Family Drive juga menawarkan pakej AIA Road Assist iaitu perkhidmatan nilai tambah seperti penggantian bateri atau tayar yang beroperasi 24 jam sehari selama tujuh hari seminggu. Bantuan laporan polis dengan baucar e-hailing turut disediakan.

Pengecualian lebihan juga diberikan kepada pelanggan yang membaiki kenderaan di bengkel panel AIA dengan kos pembaikan ditanggung sepenuhnya. Maklumat lanjut mengenai Family Drive, layari www.aia.com.my.