Konsul UFO curi tumpuan kaki game

PERANTI PC Concept UFO yang berjaya menancap mata peminat teknologi sempena pameran CES 2020 baru-baru ini.
PERANTI PC Concept UFO yang berjaya menancap mata peminat teknologi sempena pameran CES 2020 baru-baru ini.
A
A
A

BARANGKALI satu berita gembira buat kaki game apabila konsul futuristik berkonsepkan objek terbang tidak dikenali (UFO) diperkenalkan Alienware dengan rekaan lebih unik.

Anak syarikat perkakasan komputer dan permainan Amerika Syarikat itu dilihat sentiasa keterhadapan. Terkini, ciptaan permainan komputer peribadi Dell sekali gus melengkapkan keterujaan.

Merujuk perkongsian Dale Altavilla dalam forbes.com, Alienware mempertaruhkan, peranti PC Concept UFO yang berjaya mencuri tumpuan peminat teknologi sempena Pameran Elektronik Pengguna (CES) 2020 baru-baru ini.

“Meskipun masih prototaip dan belum diputuskan soal tarikh penghantaran dan harga, namun ramai menyakini peranti tersebut berpotensi untuk dipasarkan sekali gus menyaingi produk sedia ada.

“Memetik kata Naib Presiden Kanan Kumpulan Reka Bentuk Pengalaman Dell, Ed Boyd, beliau menyatakan konsep UFO adalah kemuncak usahanya selepas pelbagai revolusi teknologi,” ujarnya dalam satu kenyataan.

Mengulas lanjut katanya, rekaan itu menggabungkan persamaan ergonomik persis Nintendo Switch. Dengan ciri paling mudah, kedudukan papan kekunci dan butang pada pengawal sisinya boleh dipisahkan.

Ia dikatakan lebih tahan lasak dan paparan peranti bersaiz lapan inci mampu menyokong PC Windows 10 selain mempunyai sambungan Bluetooth dan ciri snap-in memuaskan.

“Pemegang konsul yang memiliki slot kickstand di bahagian belakang peranti membolehkan pemain meletakkannya di atas meja dengan mudah,” jelasnya mengenai rekaan terbabit.

Artikel Berkaitan:

Apa yang pasti, keluaran anak syarikat Dell itu antara rekaan luar kotak. Adakah mampu menyaingi jenama popular seperti Xbox Series X atau Sony PlayStation 5? Sama-sama kita saksikan!