Ibu bapa Zayn Rayyan keluar meninggalkan mahkamah

Ibu bapa Zayn Rayyan, Ismanira (kiri) dan Zaim Ikhwan dibebaskan setelah membayar jamin dilihat keluar dari mahkamah di Kompleks Mahkamah Petaling Jaya pada Khamis. FOTO: SINAR HARIAN / ASRIL ASWANDI SHUKOR
Ibu bapa Zayn Rayyan, Ismanira (kiri) dan Zaim Ikhwan dibebaskan setelah membayar jamin dilihat keluar dari mahkamah di Kompleks Mahkamah Petaling Jaya pada Khamis. FOTO: SINAR HARIAN / ASRIL ASWANDI SHUKOR
A
A
A

PETALING JAYA - Ibu bapa Zayn Rayyan Abdul Matiin, Zaim Ikhwan Zahari dan Ismanira Abdul Manaf dilihat beredar meninggalkan Kompleks Mahkamah Petaling Jaya di sini selepas selesai urusan pembayaran ikat jamin pada Khamis.

Pasangan itu dilihat keluar dengan menaiki sebuah kenderaan jenis Perodua Myvi berwarna putih kira-kira jam 12.47 tengah hari.

Tiada sebarang komen diberikan kepada pemberita yang merakam detik berkenaan susulan perintah larangan yang dikeluarkan mahkamah.

Pada Khamis, ibu bapa kepada Zayn Rayyan Abdul Matiin, Zaim Ikhwan dan Ismanira mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini pada Khamis, atas satu pertuduhan mengabaikan kanak-kanak autism berusia enam tahun itu, pada Disember tahun lalu.

Pada 6 Disember 2023, Zayn Rayyan, 6, ditemui meninggal dunia di anak sungai, berhampiran kawasan Apartmen Idaman, Damansara Damai pada jam 10 malam.

Mayat mangsa ditemui oleh kumpulan penduduk yang menjalankan operasi mencarinya.

Mangsa sebelum ini dilaporkan hilang di kawasan kediamannya sebelum ditemui terbaring di sungai yang jaraknya kira-kira 200 meter dari blok kediamannya.

Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!

Artikel Berkaitan:

@sinarharianonline

Siapakah si pelaku yang sanggup membunuh Zayn Rayyan Abdul Matiin? Ia masih menjadi misteri dan teka teki buat rakyat Malaysia setelah pertuduhan melibatkan ibu bapa Zayn Rayyan adalah mengenai pengabaian dan bukannya penderaan yang menyebabkan kecederaan fizikal. Hari ini, mereka disiasat di bawah Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001. Berikut kronologi kes yang menjadi tumpuan sejak minggu lalu. Muzik: Veace D - Flash dari Bensound.com #SinarHarian #SinarTerkini #ZaynRayyan #IbuBapa #Mahkamah #fyp

original sound - Sinar Harian