Sultan Selangor berkenan Sambutan Hari TLDM ke-90 batal

Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah. Foto Bernama
Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah. Foto Bernama
A
A
A

KUALA LUMPUR - Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah memberi perkenan agar sambutan Ulang Tahun dan Perbarisan Sempena Hari Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) ke-90 yang sepatutnya dijadualkan pada Jumaat ini dibatalkan.

Menurut Selangor Royal Office dalam catatan di laman Facebook hari ini, ia susulan nahas dua helikopter TLDM terhempas semasa raptai di Pangkalan TLDM Lumut, Perak pagi tadi yang mengorbankan 10 nyawa.

"Sebaliknya, satu majlis bacaan Yasin dan tahlil doa selamat akan diadakan bertempat di Masjid An-Nur, Pangkalan TLDM, Lumut sebelum solat Jumaat," menurut catatan itu.

Catatan itu turut memaklumkan bahawa Sultan Sharafuddin, selaku Kepten Yang Dipertua TLDM, dijangka berangkat ke majlis berkenaan.

Terdahulu, TLDM mengesahkan 10 anggotanya terkorban dalam tragedi yang membabitkan tujuh kru Helikopter Operasi Maritim (HOM-AW139) dan tiga kru helikopter Fennec TLDM. - Bernama

Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!

Artikel Berkaitan: