Agong berkenan buat tinjauan udara sekitar Mersing

Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim pada Ahad berkenan meninjau persekitaran daerah Mersing, Johor melalui udara. Foto Facebook Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.
Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim pada Ahad berkenan meninjau persekitaran daerah Mersing, Johor melalui udara. Foto Facebook Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.
A
A
A

KUALA LUMPUR - Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim pada Ahad berkenan meninjau persekitaran daerah Mersing, Johor melalui udara.

Seri Paduka Baginda berlepas dari helipad Istana Bukit Serene, Johor Bahru kira-kira pukul 9.30 pagi menggunakan helikopter Sikorsky milik Baginda, sebelum mendarat di Istana Flintstones.

Dalam tinjauan udara selama hampir 40 minit itu, Sultan Ibrahim meninjau pesisir pantai Mersing, Kem Iskandar, Istana Flintstones dan juga Lighthouse Istana Flintstones.

Sultan Ibrahim bertitah Mersing merupakan sebuah daerah pelancongan yang sering menjadi tumpuan pelancong dari dalam dan luar negara serta kaya dengan keindahan alam.

"Dalam tinjauan udara selama hampir 40 minit ini, saya meninjau persekitaran daerah Mersing termasuk pesisir pantai. Mersing bukan sahaja kaya dengan keindahan flora dan fauna, malah terdapat banyak pulau-pulau yang menjadi tarikan pelancong,” titah Seri Paduka Baginda kepada Royal Press Office yang dikongsikan di Facebook rasmi Sultan Ibrahim.

Sementara itu Seri Paduka Baginda turut mengingatkan pemilik resort serta penduduk kampung tentang tanggungjawab dalam menjaga kebersihan pulau-pulau.

"Jangan terkejut jika saya membuat rondaan secara mengejut di kawasan perkampungan serta pulau-pulau persekitaran Mersing,” titah Seri Paduka Baginda.

Artikel Berkaitan:

Seri Paduka Baginda turut berkenan meninjau fasiliti bot di Kem Iskandar.

"Saya juga mendapati kolam selam tempur di kem berkenaan masih belum siap sepenuhnya, ia sepatutnya diserahkan kepada 21 GGK (21 Gerup Gerak Khas) pada Disember 2022.

"Malah saya telah dimaklumkan hingga sekarang lanjutan masa sebanyak enam kali telah dimohon oleh pihak yang berkenaan,” titah Seri Paduka Baginda. - Bernama

Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!