Tular dilarikan kereta hitam, kanak-kanak perempuan ditemukan selamat

Kanak-kanak perempuan yang tular selepas hilang ketika bermain di hadapan rumahnya di Jeram di sini, Khamis lalu dilaporkan selamat.
Kanak-kanak perempuan yang tular selepas hilang ketika bermain di hadapan rumahnya di Jeram di sini, Khamis lalu dilaporkan selamat.
A
A
A

KUALA SELANGOR - Seorang kanak-kanak perempuan yang tular selepas hilang ketika bermain di hadapan rumahnya di Jeram di sini, Khamis lalu dilaporkan selamat.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Deputi Superintenden Mohd Ambia Nordin berkata, mangsa berusia lapan tahun itu didakwa dilarikan sebuah kereta berwarna hitam kira-kira jam 6.30 petang.

Menurut beliau, polis turut dimaklumkan ibu bapa kanak-kanak itu mengenai kejadian tersebut.

"Tindakan mengesan kemudian dijalankan dan menemukan mangsa kira-kira 90 minit selepas kehilangannya," katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Mohd Ambia memberitahu, hasil pemeriksaan mendapati kanak-kanak itu dalam keadaan selamat tanpa sebarang kecederaan.

Jelas beliau, polis membuka kertas siasatan mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

"Orang ramai dinasihatkan supaya sentiasa mengawasi anak-anak yang berada di luar rumah di musim perayaan ini," ujar beliau.

Nak berita-berita terkini dengan lebih pantas? Jom sertai saluran WhatsApp Sinar Harian: https://whatsapp.com/channel/0029Va4iEylEgGfDYSCqPJ28

Artikel Berkaitan: