Salah, Konate berbuka puasa tepi padang raih perhatian penonton

Pengadil perlawanan menghentikan seketika perlawanan untuk membolehkan pemain berbuka puasa.
Pengadil perlawanan menghentikan seketika perlawanan untuk membolehkan pemain berbuka puasa.
A
A
A

PENGADIL Stuart Attwell membenarkan permainan dihentikan seketika semasa kemenangan Liverpool ke atas Sheffield United untuk pemain yang menyambut Ramadan berbuka puasa.

The Reds sudah mendahului awal menerusi Darwin Nunez ketika perlawanan sudah berlangsung 25 minit dan pegawai perlawanan mengarahkan rehat seketika untuk iftar.

Iftar ialah berbuka puasa umat Islam pada bulan Ramadan sebaik sahaja matahari terbenam.

Ia adalah hidangan kedua pada hari itu bagi umat Islam sepanjang Ramadan, dengan puasa harian bermula sejurus selepas sahur sebelum subuh.

Di Anfield, Mohamed Salah, Ibrahima Konate dan Anel Ahmedhodzic dapat berbuka puasa di tepi padang, dengan tindakan itu mendapat tepukan daripada penyokong yang hadir.

Liverpool kendalian Jurgen Klopp mengekalkan pendahuluan mereka menuju ke separuh masa tetapi terkejut selepas perlawanan dimulakan semula apabila Blades kembali menyamakan kedudukan selepas gol sendiri Conor Bradley.

Bagaimanapun Alexis Mac Allister meneruskan prestasi cemerlangnya baru-baru ini untuk meletakkan mereka kembali di hadapan.

Cody Gakpo menambah gol The Reds dalam masa kecederaan untuk memastikan kemenangan, dengan tiga mata memulihkan kedudukan pasukannya di puncak carta, dua mata di depan Arsenal dan tiga mata di hadapan Manchester City.

Artikel Berkaitan:

Nak berita-berita terkini dengan lebih pantas? Jom sertai saluran WhatsApp Sinar Harian: https://whatsapp.com/channel/0029Va4iEylEgGfDYSCqPJ28

@sinarharianonline

Pengadil Stuart Attwell membenarkan permainan dihentikan seketika semasa kemenangan Liverpool ke atas Sheffield United untuk pemain yang menyambut Ramadan berbuka puasa. The Reds sudah mendahului awal menerusi Darwin Nunez ketika perlawanan sudah berlangsung 25 minit dan pegawai perlawanan mengarahkan rehat seketika untuk iftar. #SinarHarian #SinarTerkini #VideoViral

original sound - Sinar Harian