Peguam beri keterangan polis kes aktivis disyaki seleweng dana

Hafiz Norkhan ditemui pemberita selepas memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Wangsa Maju pada Jumaat. - Foto FB Hafiz
Hafiz Norkhan ditemui pemberita selepas memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Wangsa Maju pada Jumaat. - Foto FB Hafiz
A
A
A

KUALA LUMPUR - Seorang peguam hari ini memberi keterangan kepada polis berhubung seorang aktivis yang didakwa menyeleweng dana sumbangan awam untuk pengurusan kematian Dea Maisarah Bada berjumlah RM53,000.

Peguam Hafiz Norkhan berkata, polis memanggilnya untuk memberi keterangan pada hari ini susulan laporan polis yang dibuat oleh ayah Dea Maisarah, Bada Hussein, 48, yang juga anak guamnya pada 17 November lepas berhubung dakwaan penyelewengan itu.

"Kami sudah menyerahkan kepada pihak polis termasuk bukti transaksi dibuat oleh orang awam yang menunjukkan adanya penyelewengan dalam kes ini,” katanya kepada pemberita selepas memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Wangsa Maju pada Jumaat.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Seri Ramli Mohamed Yoosuf ketika dihubungi Bernama mengesahkan menerima empat laporan polis membabitkan syarikat kendalian aktivis itu antara 26 Oktober dan 17 November lepas yang dibuat di IPD Wangsa Maju dan dirujuk ke JSJK Bukit Aman.