Gadis cantik bangga jadi pengawal keselamatan

Wang yang juga pemilik akaun bell_42r di TikTok bangga dengan kerjaya sebagai pengawal keselamatan.
Wang yang juga pemilik akaun bell_42r di TikTok bangga dengan kerjaya sebagai pengawal keselamatan.
A
A
A

BANGKOK - Seorang gadis Thailand dikenali sebagai Wang berbangga dengan pekerjaan sebagai pengawal keselamatan.

Malah, gadis bertubuh genit dengan rupa paras cantik itu merakam aktiviti hariannya di tempat kerja dan memuat naik video tersebut di akaun TikToknya untuk tatapan umum.

Wang yang bertugas di kawasan perindustrian di Bangkok berkata, selain usikan nakal dia kerap menerima kata-kata berbaur penghinaan kerana pekerjaannya yang dianggap tiada kelas.

"Saya tidak malu malah seronok dan berbangga dapat berbakti kepada keluarga terutama ibu di kampung.

"Lagipun, saya melakukan pekerjaan yang tidak menyalahi undang-undang," kata gadis berasal dari wilayah Kancanaburi ini.

Tambah Wang, dia bersyukur kerana hampir setiap hari dia diberikan tip daripada orang ramai yang digunakan untuk menampung kos harian di bandar besar seperti Bangkok.

"Apa yang saya dapat sepanjang bekerja sebagai pengawal keselamatan di Bang Rak? Saya dapat belikan ibu cincin emas, lembu betina berharga 10,000 baht (RM1,308) dan sebuah skuter yang membolehkan saya pulang ke kampung setiap hujung minggu.

"Gaji tidak sebesar mana, tetapi anda kena rajin dan tidak lepaskan peluang untuk bekerja lebih masa pada syif malam," katanya. - Agensi