Mah Sing dianugerahkan Syarikat Pengurusan Terbaik Malaysia 2023

A
A
A

Pengarah Strategi dan Operasi Mah Sing Group Berhad, Rachel Leong (kiri) menerima anugerah Syarikat Pengurusan Terbaik Malaysia 2023 daripada Ketua Pegawai Eksekutif Deloitte Malaysia, Yee Wing Ping (dua kiri). Turut kelihatan, Pengerusi Taliwork, Tunku Ali Redhauddin (dua kanan) dan Ketua Deloitte SEA Best Managed Companies, Michael Tsia (kanan).
Pengarah Strategi dan Operasi Mah Sing Group Berhad, Rachel Leong (kiri) menerima anugerah Syarikat Pengurusan Terbaik Malaysia 2023 daripada Ketua Pegawai Eksekutif Deloitte Malaysia, Yee Wing Ping (dua kiri). Turut kelihatan, Pengerusi Taliwork, Tunku Ali Redhauddin (dua kanan) dan Ketua Deloitte SEA Best Managed Companies, Michael Tsia (kanan).

SHAH ALAM - Pemaju hartanah terkemuka, Mah Sing Group Berhad telah diiktiraf sebagai Syarikat Pengurusan Terbaik Malaysia 2023.

Pengasas dan Pengarah Urusan Mah Sing Group Berhad, Tan Sri Leong Hoy Kum, berkata, pengiktirafan itu merupakan penghormatan luar biasa dan satu bukti pihak syarikat komited terhadap kecemerlangan dan inovasi.

“Ia mencerminkan usaha berterusan kami terhadap amalan terbaik, tadbir urus yang kukuh dan pertumbuhan yang mampan.

“Pengiktirafan ini memberi inspirasi kepada kami untuk terus ke depan, menyampaikan nilai luar biasa kepada pihak berkepentingan kami, dan ia memberi inspirasi kepada kami untuk mencapai tahap yang lebih tinggi pada masa hadapan,”katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.

Komitmen Mah Sing terhadap pelaksanaan yang cekap, penyerahan projek yang tepat pada masanya dan pengurusan kos melindungi reputasi dan kepercayaan kukuh terhadap jenama Mah Sing menjadi faktor terpilih untuk menerima anugerah itu.

Menurutnya, pemahaman yang mendalam tentang arah aliran pasaran dan pilihan pelanggan, Mah Sing terus berada di hadapan untuk memanfaatkan peluang yang berkembang.

“Kakitangan kami adalah tunjang kejayaan Mah Sing. Komitmen dan tenaga mereka telah memainkan peranan penting dalam membawa kami ke tahap sekarang dan saya ingin mengambil kesempatan ini untuk merakamkan ucapan terima kasih. Kami mahu memupuk budaya organisasi berprestasi tinggi yang mengutamakan kesejahteraan keluarga Mah Sing kami, memastikan mereka mempunyai persekitaran kerja yang terbaik.

Warga kerja Mah Sing bergambar dengan anugerah yang dimenangi syarikat.
Warga kerja Mah Sing bergambar dengan anugerah yang dimenangi syarikat.

“Kami akan terus maju ke hadapan untuk memberikan nilai yang luar biasa kepada pemegang kepentingan kami dan mengukuhkan komitmen kami terhadap pertumbuhan dan pembangunan negara kita,”katanya.

Ini adalah kali pertama Mah Sing Group Berhad menyertai program anugerah Best Managed Companies anjuran Deloitte Private.

Disenaraikan di Bursa Malaysia pada 1992 melalui anak syarikat pembuatan plastiknya, Mah Sing kemudiannya menceburi bidang pembangunan hartanah pada 1994 dan diklasifikasikan semula dari sektor industri kepada sektor hartanah.

Mah Sing berjaya membina kehadiran kukuh dalam sektor hartanah dengan kepakaran dalam pelbagai segmen seperti kediaman bertingkat tinggi, perbandaran, pejabat, ruang runcit, SoHo dan projek perindustrian. Dengan penekanan yang kuat untuk menyampaikan nilai kepada pemegang kepentingannya, Mah Sing terus memainkan peranan penting dalam membentuk landskap hartanah dan perniagaan Malaysia.

Pengarah Strategi dan Operasi Mah Sing Group Berhad, Rachel Leong, berkata, berorientasi kepada pelanggan adalah teras strategi perniagaan yang mahu meningkatkan pengalaman pemilik rumah dan sistem pengurusan kecacatan berasaskan ‘cloud’.

RACHEL LEONG
RACHEL LEONG

“Sistem ini membolehkan kami mendigitasikan proses pemeriksaan kualiti, penyerahan kecacatan, dan pembetulan. Misi kami adalah untuk menyampaikan produk berkualiti dan pengalaman pelanggan yang unggul,”katanya.

Sementara itu, Ketua Best Managed Syarikat Deloitte Malaysia, Chee Pei Pei, berkata, Pemenang Best Managed Companies 2023 telah menunjukkan inovasi, keberanian dan daya tahan dalam menghadapi pasaran yang berkembang pesat.

“Saya berbangga dapat menyaksikan pencapaian luar biasa 13 syarikat Malaysia dalam perjalanan mereka ke arah kecemerlangan sejak 2021. Saya memuji pencapaian cemerlang mereka dan berharap untuk melihat lebih banyak syarikat swasta yang cemerlang dengan pencapaian yang luar biasa di pentas global.”

“Direka bentuk untuk memberi inspirasi, meraikan dan membina ekosistem antarabangsa bagi perniagaan persendirian yang luar biasa, Best Managed menilai perniagaan berdasarkan empat tonggak iaitu strategi, keupayaan dan inovasi, budaya dan komitmen, serta tadbir urus dan kewangan.

“Pemohon dinilai dengan teliti oleh panel hakim bebas di setiap negara berdasarkan lebih daripada 25 tahun amalan yang diperhatikan daripada program anugerah global, yang telah dilancarkan di 45 negara di seluruh dunia,”katanya.

Syarikat-syarikat swasta yang bersaing untuk pengiktirafan berprestij ini melalui proses penilaian pengurusan dan amalan yang teliti, bebas dan ketat.

Ini termasuk strategi perniagaan dan operasi mereka yang dianalisis dan diukur berbanding standard rangka kerja penilaian antarabangsa, yang diguna pakai di lebih daripada 1,300 syarikat dengan pengurusan terbaik dari seluruh dunia.