Dua PPS ditutup, mangsa banjir di Batu Pahat 141 orang

No Image Caption
A
A
A

JOHOR BAHRU - Jumlah mangsa banjir di Batu Pahat terus menurun kepada 141 orang setakat 4 petang ini berbanding 263 orang pagi tadi ekoran penutupan dua pusat pemindahan sementara (PPS) di daerah itu.

Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) dalam kenyataan hari ini memaklumkan, dua PPS itu ialah Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Hua Min dan Sekolah Agama (SA) Seri Comel.

SJKC Hua Min dan SA Seri Comel yang masing-masing dibuka sejak 5 Mac dan 17 Mac lepas, ditutup pada 4 petang tadi.

Dua lagi PPS menempatkan 37 keluarga masih beroperasi iaitu Dewan Orang Ramai Yong Peng (79 orang) dan Sekolah Kebangsaan Seri Medan (62 orang).

"Kawasan yang masih terjejas banjir di Yong Peng ialah Kampung Parit Lapis Bangas, Kampung Jalan Lama, Taman Melur, Kampung Parit Amil dan Taman Desa Suria.

"Di Sri Medan pula melibatkan Parit Yusof, Parit Haji Ahmad, Parit Warijo, Parit Bangas, Parit Sendayun dan Parit Seri Pasir," menurut kenyataan itu.

JPBN turut memaklumkan Sungai Bekok di Empangan Bekok masih berada di paras amaran dengan bacaan 18.95 meter, manakala cuaca di kesemua 10 daerah di negeri ini dilaporkan hujan pada petang ini. - Bernama

Artikel Berkaitan: