Mayat ditemui terapung selepas sehari keluar hospital

Mayat Tee Siang ditemui terapung di Sungai Melaka di sini, pada Rabu. (Gambar kecil: Tee Siang)
Mayat Tee Siang ditemui terapung di Sungai Melaka di sini, pada Rabu. (Gambar kecil: Tee Siang)
A
A
A

MELAKA - Seorang lelaki orang kurang upaya (OKU) yang baharu sehari keluar Hospital Melaka ditemui meninggal dunia di Sungai Melaka di sini, pada Rabu.

Mayat Lim Tee Siang, 38, yang lengkap berpakaian ditemui terapung di sungai itu oleh pemandu bot pelancong River Cruise kira-kira jam 11.25 pagi.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Christopher Patit berkata, pihaknya menerima laporan kejadian itu pada jam 11.35 pagi sebelum sepasukan anggota polis dari Balai Polis Melaka Tengah bergegas ke lokasi kejadian.

"Pemeriksaan mendapati mayat lelaki itu dalam keadaan tertangkup dan lengkap berpakaian serta masih berselipar.

"Identiti mangsa telah disahkan melalui pengecaman yang dilakukan ahli keluarga mangsa," katanya dalam satu kenyataan.

Jelas beliau, berdasarkan maklumat keluarga mangsa baharu sehari keluar hospital selepas mendapatkan rawatan sebagai pesakit mental.

"Kejadian itu juga berlaku kira-kira jarak 100 meter dari restoran bapa mangsa dan sebelum kejadian itu individu itu memaklumkan melihat mangsa keluar bersiar-siar di tepi sungai," katanya lagi.

Ujar beliau, pemeriksaan fizikal pada badan mangsa mendapati tiada sebarang unsur jenayah dikesan dalam kes kematian mangsa.

Artikel Berkaitan:

"Mayat telah dihantar ke Unit Forensik Hospital Melaka dan setakat ini kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut," ujar beliau lagi.