Konvoi motosikal berkuasa tinggi hampir dihanyutkan banjir

Tangkap layar video tular motosikal berkuasa tinggi yang nyaris dihanyutkan banjir di Jalan Nitar, Mersing pada Rabu.
Tangkap layar video tular motosikal berkuasa tinggi yang nyaris dihanyutkan banjir di Jalan Nitar, Mersing pada Rabu.
A
A
A

MERSING - Sekumpulan konvoi motosikal berkuasa tinggi dari Singapura berdepan detik cemas apabila beberapa motosikal yang dinaiki hampir dihanyutkan banjir di Jalan Nitar, Mersing.

Ketua Polis Daerah Mersing, Superintenden Abdul Razak Abdullah Sani berkata, dalam kejadian pada tengah hari Rabu itu, konvoi berkenaan dalam perjalanan dari Mersing ke Kluang menuju ke Kuantan, Pahang.

Menurutnya, setakat ini tiada laporan polis diterima berkaitan kejadian itu.

"Konvoi enam buah motosikal berkuasa tinggi itu dari arah Mersing ke arah Kluang. Ketika tiba di lokasi motosikal yang ditunggang ada yang rosak.

"Kumpulan konvoi itu telah dibantu oleh anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang membuat tugasan di tugasan banjir di kawasan Kampung Jamari, Mersing.

"Tiada kecederaan atau kemalangan jiwa berlaku. Konvoi terbabit meneruskan perjalanan dengan bantuan trak penunda," katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini pada Rabu.

Sebelum itu tular video berdurasi 27 saat memaparkan beberapa individu menyelamatkan sebuah motosikal berkuasa tinggi yang dipercayai hanyut ketika cuba meredah jalan yang dinaiki air banjir.