Barisan kabinet hampir dimuktamad, PM menghadap Agong esok

Anwar ketika Majlis Ramah Mesra Reformis di Sungai Long, Kajang, malam Khamis. - Foto Facebook Anwar Ibrahim
Anwar ketika Majlis Ramah Mesra Reformis di Sungai Long, Kajang, malam Khamis. - Foto Facebook Anwar Ibrahim
A
A
A

KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, perbincangan mengenai pelantikan barisan kabinet kini hampir selesai dan berharap ia dapat diumumkan dalam masa terdekat.

Anwar yang juga Pengerusi Pakatan Harapan (PH) dalam pada itu berkata, beliau akan menghadap Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah di Istana Negara pada jam 8 pagi Jumaat.

"Saya mohon maaf, terpaksa bergegas (untuk) selesaikan masalah (isu kabinet) dengan semua komponen, kerana kita harus segera bentuk barisan Jemaah Menteri dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong, saya harap dapat diumum dalam masa dua, tiga hari lagi,” katanya ketika Majlis Ramah Mesra Reformis di Sungai Long, Kajang, malam Khamis.

Perjalanan majlis itu disiarkan secara langsung dalam laman Facebooknya.

Perdana Menteri dijadualkan ke Perak pada Jumaat antara lain untuk menghadap Sultan Perak, Sultan Nazrin Shah di Istana Kinta pada jam 10 pagi.

Selepas itu, beliau dijadual mengadakan sesi tinjauan mesra di Pasar Tanjung Rambutan, lawatan tapak Klinik Kesihatan Manjoi dan kemudian solat Jumaat dan Kenduri Rakyat di Masjid Muhammad Al Fateh, Taman Jati, Ipoh. - Bernama

Artikel Berkaitan: