Warga Kanada maut terjatuh dari tingkat 12

No Image Caption
A
A
A

PUCHONG - Seorang lelaki warganegara Kanada ditemui maut berhampiran kawasan permainan yang terletak di tingkat tujuh sebuah kondominium di Pusat Bandar Puchong di sini pada malam Isnin.

Ketua Polis Daerah Serdang, Asisten Komisioner A A Anbalagan berkata, pihaknya menerima laporan daripada ketua pengawal keselamatan yang bertugas di perumahan tersebut sekitar jam 7.05 malam.

"Pihak polis menerima panggilan telefon mengatakan terdapat seorang lelaki terbaring dan tidak sedarkan diri di kawasan taman permainan di tingkat tujuh," katanya dalam satu kenyataan pada Selasa.

Anbalagan berkata, mayat warga emas berusia 78 tahun itu ditemui oleh seorang petugas kebersihan di kawasan pokok bunga sebelum beliau memaklumkan kepada rakannya.

Menurutnya, hasil siasatan forensik mendapati warga emas itu tinggal bersendirian dan tiada unsur jenayah ditemui di kediaman mangsa yang terletak di tingkat 12.

"Pihak keselamatan kondominium telah membawa polis ke rumah dipercaya dihuni oleh mangsa dan mendapati pintu rumah berada dalam keadaan berkunci.

"Pemeriksaan lanjut oleh pihak forensik Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor di tempat kejadian mendapati tiada unsur jenayah," jelas beliau.

Beliau berkata, mayat mangsa dibawa ke unit forensik Hospital Serdang untuk bedah siasat dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Artikel Berkaitan:


Mereka yang memerlukan sokongan boleh menghubungi befrienders.org.my/centre-in-malaysia atau hubungi talian hotline Befrienders (03-7627 2929); Perkhidmatan Kesihatan Mental dan Sokongan Psikososial (03-2935 9935 atau 014-322 3392); Talian Kasih (15999) dan Persatuan Kesihatan Mental Malaysia (03-77825499)