SUKE henti kerja serta-merta

Seorang wanita cedera apabila satu bongkah konkrit pembinaan Lebuhraya Shah Alam-Ulu Kelang (SUKE) jatuh menghempap kereta yang dinaikinya, petang tadi.
Seorang wanita cedera apabila satu bongkah konkrit pembinaan Lebuhraya Shah Alam-Ulu Kelang (SUKE) jatuh menghempap kereta yang dinaikinya, petang tadi.
A
A
A

KUALA LUMPUR - Projek Lintasan Sungai Besi-Ulu Klang Sdn Bhd mengeluarkan arahan pemberhentian kerja di tapak projek pembinaan Lebuhraya Bertingkat Sungai Besi - Ulu Kelang (SUKE), berkuat kuasa serta-merta.

Prolintas dalam kenyataan malam ini memaklumkan pihaknya akan memberikan kerjasama penuh kepada pihak berwajib dalam melakukan siasatan terhadap kejadian yang berlaku berhampiran Bandar Tasik Selatan di Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) itu.

“Pasukan Emergency Response Team (ERT) SUKE telah berada di tapak kejadian untuk mengawal trafik dan mengalihkan dinding parapet serta kereta yang terlibat.

“Segala kesulitan yang timbul daripada insiden ini amatlah dikesali dan SUKE akan memastikan segala aspek keselamatan sentiasa diutamakan dan dipertingkatkan dari semasa ke semasa demi keselamatan semua,” menurut kenyataan itu.

ARTIKEL BERKAITAN: Wanita cedera bongkah konkrit hempap kereta

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh berhubung dengan saluran komunikasi SUKE di talian 1-300-88-9922, laman sesawang www.mysuke.com.my serta di Facebook Prolintas Highways atau Twitter @mySUKEofficial.

Dalam kejadian petang tadi, seorang wanita nyaris maut dalam kejadian itu selepas kepingan konkrit daripada kerja-kerja pembinaan SUKE terjatuh menghempap kereta yang sedang dipandunya di MRR2 mengakibatkan kereta itu remuk dan wanita itu cedera pada tangan kirinya. - Bernama

Artikel Berkaitan: