AirAsia minta pelanggan semak status penerbangan

No Image Caption
A
A
A

AIRASIA Bhd hari ini mahu memaklumkan kepada pelanggannya bahawa Lapangan Terbang Antarabangsa Don Mueang, Bangkok (DMK) akan menutup satu landasan mulai 29 Januari 2019 (12.01 tengah malam waktu tempatan) hingga 1 Februari 2019 (11.50 malam waktu tempatan) bagi kerja-kerja penyenggaraan.

Susulan penutupan landasan itu, operasi AirAsia di Bangkok akan terjejas, iaitu kemungkinan mengakibatkan kelewatan penerbangan, serta dijadualkan semula atau pembatalan penerbangan, menurut AirAsia dalam kenyataan hari ini.

“Kami sedang bekerjasama dengan pihak pengendali lapangan terbang itu berkaitan perkara ini dan akan memberi maklumat terkini melalui emel dan sistem pesanan ringkas (SMS) kepada pelanggan yang terlibat berhubung sebarang perubahan kepada status penerbangan mereka,” menurut AirAsia.

Pelanggan AirAsia yang membuat perjalanan semasa tempoh itu digalakkan untuk sentiasa mendapatkan maklumat terkini berkaitan status penerbangan mereka di airasia.com/flightstatus.

Pelanggan amat digesa untuk meletakkan alamat emel dan nombor telefon (berserta awalan kod negara) di ruang maklumat terkini profil anggota AirAsia di airasia.com bagi memastikan mereka boleh dihubungi bagi bantuan tepat pada masanya. - Bernama

Artikel Berkaitan: