X

Kindly register in order to view this article
!

Minta izin menantu kebumi anak di Kampung Sepulau

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Semerak Wan Hassan Wan Ibrahim (kiri) ketika menziarahi Wan Ibrahim (depan, kanan) tadi.
A
A

PASIR PUTEH - Bapa mangsa runtuhan dan renjatan elektrik menerima berita kematian anaknya ketika menziarahi kematian jiran petang tadi.

Wan Ibrahim Awang Kechik, 59, berkata, kira-kira jam 5.30 petang tadi, dia tergamam apabila anak bongsunya, Wan Hanif, 17, memaklumkan berita tersebut.

Menurutnya, kali terakhir dia melihat Allahyarham Wan Hasheliza, 29, awal bulan ini ketika anak kedua dari lima beradik itu pulang untuk solat hajat bagi mendoakan keselamatan kandungannya.

"Terkejut dengan berita ini tapi keluarga menerimanya sebagai takdir ALLAH SWT," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Sepulau tadi.

Menurutnya, isterinya, Zawiyah Hassan, 50, yang berada di Johor mengetahui berita itu selepas beberapa kali panggilan ke telefon Wan Hasheliza tidak berjawab.

"Akhirnya ada orang jawab panggilan dan beritahu dia (Wan Hasheliza) sudah meninggal dunia," katanya.

Wan Ibrahim berkata, dia meminta kebenaran keluarga menantunya untuk mengebumikan kedua-duanya di Tanah Perkuburan Kampung Sepulau.

ARTIKEL BERKAITAN: Arwah anak yang baik, tak pernah bergaduh


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus