Polis siasat helikopter mendarat hantar pelajar ke sekolah

Tular video di media sosial yang memaparkan sebuah helikopter mendarat di kawasan lapang berhampiran Jalan U11/11D, Bukit Bandaraya Seksyen U11 Shah Alam pada Selasa.
Tular video di media sosial yang memaparkan sebuah helikopter mendarat di kawasan lapang berhampiran Jalan U11/11D, Bukit Bandaraya Seksyen U11 Shah Alam pada Selasa.
A
A
A

SHAH ALAM - Tindakan sebuah helikopter mendarat di kawasan lapang berhampiran taman perumahan berhampiran Jalan U11/11D, Bukit Bandaraya Seksyen U11 di sini mencetuskan suasana gempar dalam kejadian pada 17 April lalu.

Video kejadian yang dirakam penduduk sekitar kawasan itu mendapati helikopter terbabit telah mendarat untuk menghantar seorang pelajar sekolah daripada sebuah sekolah swasta di Setia Eco Park dekat sini.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim berkata, pihaknya menjalankan siasatan lanjut berhubung kejadian terbabit setelah menerima makluman berkaitan kejadian menerusi video tular.

"Siasatan mendapati helikopter berkenaan telah mendarat lebih kurang 15 minit pada sekitar jam 8 pagi di kawasan tanah lapang berhampiran Jalan U11/11D, Bukit Bandaraya Seksyen U11 Shah Alam.

"Satu laporan polis telah dibuat oleh Ketua Bahagian Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam IPD Shah Alam untuk tindakan selanjutnya," katanya menerusi kenyataan pada Selasa.

Beliau berkata, kes diklasifikasikan sebagai Refer Other Agency (ROA) dan akan dirujuk kepada Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM) untuk tindakan selanjutnya.

Pada Selasa, tular video di media sosial memaparkan sebuah helikopter yang mendarat di kawasan lapang berhampiran Jalan U11/11D, Bukit Bandaraya Seksyen U11 Shah Alam dekat sini.

Video tersebut rata-ratanya menimbulkan perasaan kurang senang netizen yang mempertikaikan kejadian tersebut.

Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!