Takahashi dilantik Pengurus Besar Hino baharu

Takahashi
Takahashi
A
A
A

HINO Motors Sales (Malaysia) Sdn Bhd (Hino) telah mengumumkan pelantikan Hiroshi Takahashi sebagai Pengurus Besar baharu yang menggantikan Atsushi Uchiyam bermula 1 Oktober lepas.

Hino dalam satu kenyataan memaklumkan, Takahashi berpengalaman selama dua dekat dalam jualan kenderaan dan perkhidmatan selepas jualan.

“Takahashi memulakan kerjayanya di Hino Motors LTD, Jepun pada tahun 2004. Selama 16 tahun berkhidmat di sana, beliau telah membuat sumbangan kepada perancangan selepas jualan dan Jabatan Perancangan Jualan kenderaan.

“Beliau juga menyokong Kyushu-Hino Motors, salah satu peniaga terbesar di Jepun, selama tiga tahun. Takahashi bertanggungjawab untuk kecekapan operasi dan mengoptimumkan penggunaan kapasiti bengkel, ketika dia menerajui pasukan perancangan perkhidmatan selepas jualan.

“Ia termasuklah membuat penambahbaikan dalam sistem pelantikan, sokongan pengambilan, dan pelaksanaan Kaizen aktiviti untuk meningkatkan kawasan yang berpotensi,” jelas kenyataan itu.

Menurut kenyataan itu, inisiatif itu penting pada masa itu sebagai peniaga Jepun yang bergelut dengan kekurangan tenaga kerja dan penyelenggaraan kenderaan pelanggan adalah terhad kerana kapasiti yang penuh.

“Melangkah ke peranan barunya di Hino Malaysia, Takahashi bercita-cita untuk meningkatkan amalan operasi sedia ada secara dalaman dan luaran, dengan penekanan yang kuat untuk memperhebatkan jualan kenderaan dan usaha selepas jualan.

“Usaha ini penting untuk memastikan kepuasan pelanggan, peniaga Hino, dan rakan kongsi perniagaan untuk kejayaan jangka panjang dalam perniagaan,” kata kenyataan itu.

Artikel Berkaitan:

Takahashi lebih menekankan komitmen hino untuk meletakkan teknologi dan inovasi sebagai komponen penting dalam strategi mereka untuk mengoptimumkan proses operasi.

Hino Malaysia bertujuan untuk memastikan peningkatan kecekapan dan fungsi yang lancar, semuanya sejajar dengan misi teras: 'Memaksimumkan Masa Operasi Kenderaan Pelanggan dan Meminimumkan Kos Seumur Hidup Kenderaan'.