Warga emas maut kereta terbabas, terbalik

Seorang wanita warga emas maut selepas kereta dinaiki terbabas dan terbalik di Jalan Perani, Bandar Seri Perani, Kota Tinggi, pada Jumaat.
Seorang wanita warga emas maut selepas kereta dinaiki terbabas dan terbalik di Jalan Perani, Bandar Seri Perani, Kota Tinggi, pada Jumaat.
A
A
A

KOTA TINGGI - Seorang wanita warga emas maut selepas kereta dinaiki hilang kawalan sebelum terbalik di tepi Jalan Perani, Bandar Seri Perani pada lewat petang Jumaat.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Tinggi, Pegawai Bomba Kanan II Mohd Rafi Mohd Nor berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian berkenaan pada jam 7.05 petang.

"Seramai lapan anggota dengan bantuan sebuah jentera Fire Rescue Tender (FRT) dan satu Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS) dihantar ke tempat kejadian.

"Kemalangan melibatkan sebuah kereta jenis Proton Wira terbabas di bahu jalan. Terdapat dua mangsa iaitu seorang lelaki dewasa, Muhammad Syukur Osman, 30, cedera ringan dan seorang wanita warga emas, Asmah Kental, 64, cedera," katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Beliau berkata, kedua-dua mangsa dikeluarkan oleh orang awam sebelum pihak bomba sampai dan pihaknya memberikan rawatan awal kepada mangsa.

Katanya, pegawai perubatan yang hadir memberi rawatan ke lokasi kemudian mengesahkan wanita berkenaan telah meninggal dunia.

Tambah beliau, operasi menyelamat tamat pada jam 8.24 malam.