United dapat guna khidmat Rashford

Rashford
Rashford
A
A
A

PENGENDALI Manchester United, Erik ten Hag menjangkakan Marcus Rashford akan cergas sepenuhnya untuk diturunkan dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris (EPL) menentang Newcastle pada Ahad.

Sebelum ini, Rashford diketepikan daripada skuad England untuk perlawanan kelayakan Euro 2024 menentang Itali dan Ukraine selepas mengalami kecederaan yang tidak ditentukan semasa kemenangan suku akhir Piala FA ke atas Fulham.

Pemain berusia 25 tahun itu kemudiannya digambarkan sedang berehat di New York ketika England beraksi, percutian yang menimbulkan persoalan tentang komitmennya kepada pasukan Gareth Southgate.

Dia kembali berlatih bersama United minggu ini dan Ten Hag dijangka akan menurunkannya dalam perlawanan menentang Newcastle.

"Saya mempunyai harapan yang tinggi. Dia berlatih tetapi perlu melakukan beberapa rawatan dan beberapa latihan individu.

"Hari ini dia menyertai latihan. Kami mempunyai satu hari lagi, jadi saya mempunyai harapan yang baik dia boleh diturunkan," katanya.

Rashford telah menjaringkan 19 gol dalam 25 penampilan untuk United sejak kembali dari Piala Dunia pada Disember.

Dia memuat naik gambar dengan kapsyen 'masa rehat' semasa berada di New York dan Ten Hag menegaskan tempoh rehat itu bermanfaat untuk pemulihannya.

Artikel Berkaitan:

"Saya rasa Rashford bersama-sama dengan Bruno (Fernandes), adalah antara pemain yang banyak beraksi dalam skuad.

"Saya rasa Manchester United bermain paling banyak perlawanan di Eropah dan pemain antarabangsa kami kebanyakannya tidak berada di bangku simpanan, kebanyakannya mereka bermain.

"Jadi mereka juga memerlukan masa untuk berehat dan memulihkan tenaga," katanya.